Het Wijnhuys

In onze kasteeltuin vindt u Het Wijnhuys. Een perfecte locatie voor een sfeervolle wijnproeverij. Leuk om te organiseren met een gezelschap dat graag wat meer te weten wilt komen over wijn. Een wijnproeverij kunt u bijvoorbeeld ook combineren met een lunch of diner!

Het proeven van de wijn als wijnproeverij is net zo oud als de productie van wijn. Vanaf de 14e eeuw werd het wijnproeven meer gestandaardiseerd.

Bij het professioneel wijnproeven wordt een formele taal gebruikt om de smaken en geuren van de wijn te beschrijven. Daarbij wordt een wijnbeoordelingssysteem gebruikt, en een gestandaardiseerd proefglas. Het bouquet van de wijn, de viscositeit, de transparantie en de wijze waarop een drank zich aan de mond presenteert, laat zich namelijk in ieder verschillend drinkglas weer anders beoordelen. Ook amateurs kunnen wijnproeven, al dan niet onder leiding. Dan wordt vaak een iets minder formele terminologie gebruikt, en gaat het meer om de persoonlijke waardering van wijn.

Tijdens het wijnproeven wordt de wijn in een glas geschonken. De kleur van de wijn wordt beoordeeld, evenals de geur. Vervolgens neemt de proever een slok en laat die in de mond ronddraaien. Ten slotte wordt de wijn uitgespuugd in een kwispedoor. Uiteraard kan je de wijn ook doorslikken.

Tijdens een wijnproeverij krijg je verschillende wijnen te proeven. De wijnexpert zal bij elke wijn een uitleg geven. Zowel over de wijn zelf als welke spijs er het beste past bij de wijn.

Neem contact op voor de mogelijkheden door te bellen naar 010 501 88 96, of mail naar info@hetkasteelvanrhoon.nl

Het Kasteel is verdeeld over vele zalen