Traditie en creativiteit zijn de twee kernwoorden die gepassioneerd meesterkok Aart van den Hoek goed samenvatten. Hij vertrouwt op zijn traditionele ambacht en vindt zichzelf keer op keer opnieuw uit door op creatieve wijze nieuwe combinaties te maken van ingrediënten en smaken. Als persoon is Aart rustig, geen schreeuwer. Zijn jarenlange ervaring en ongekend hoge niveau van koken is voldoende om de wind flink in de zeilen te houden, in de kasteelkeuken.
Aart behaalde zijn titel meesterkok in 1994, toen al werkzaam in de keuken van Ad Janssen in het Kasteel van Rhoon. Sindsdien zwaait hij er als chefkok de scepter. De samenwerking van Janssen en Van den Hoek gaat dus al ver terug en dat is best bijzonder: het Kasteel van Rhoon is namelijk de enige horecalocatie in Nederland waar maar liefst twee chefs de titel SVH Meesterkoks dragen!
De vele vaste gasten die telkens terugkomen naar het kasteel vanwege de oog- en tongstrelende gerechten van Aart, de mooie notering in Lekker én het feit dat hij garant staat voor pure, eerlijke gerechten van hoog niveau laten zien dat het culinaire hart van het kasteel nog steeds met volle kracht en energie klopt!
De Empirezaal met kroonluchters en gebrandschilderde ramen gedoceerde zaal is tegenwoordig in gebruik als feestzaal voor onder andere huwelijken.
De achterliggende gedachte voor een “Kerkzaal” was dat de Van Duyvelants oorspronkelijk Katholiek waren. Vandaag de dag wordt deze zaal gebruikt voor huwelijken.
De Oude Keuken werd vroeger gebruikt als keuken. De schouw met de met turf gestoken fornuis, de waterpomp en de keukentafel zijn nog steeds aanwezig.
Deze zaal is vernoemd naar Alverade van Windelnisse. Het was in gebruik als kleine huiskapel, wat te zien is aan het huisaltaar en de Mechelse kussenkast.
De Margarethazaal is vernoemd naar Margarethe van Weena-Bokel. Deze zaal bevat veel tekeningen en schilderijen, alsmede een vitrine met porselein.
De Juliakamer is vernoemd naar Julia Willemijne en werd gebruikt als slaapkamer. Tegenwoordig wordt in de Juliakamer vergaderingen en lunches/diners gehouden.
Het Kasteel van Rhoon is omringd door een gracht en binnen heeft Het Kasteel drie terrassen: het voorterras, het tuinterras en het restaurantterras.
Deze ruimte is geschikt voor ontvangst met aperitief van kleine gezelschappen: even gezellig borrelen voor het diner/lunch. Deze kamer is voor max. 30 personen.
Dorpsdijk 63
3161 KD Rhoon
(010) 501 88 96
info@hetkasteelvanrhoon.nl
Dagelijks geopend op aanvraag.
Reservering mogelijk vanaf 10 personen.
Het is altijd mogelijk dat er omstandigheden zijn waardoor een reservering geannuleerd dient te worden.
Wij houden hiervoor de annuleringsvoorwaarden uit de Uniforme Voorwaarden Horeca aan.